Hirdetés

Vállalkozás-blog

„Akár azt hiszed, képes vagy rá, akár azt, hogy nem, igazad lesz!” Henry Ford

Ajánló

Üzletitervek.hu

kommentek

A vállalkozó első nagy problémája

2008.01.05. 10:30 | L.Péter | 2 komment

Címkék: ötlet

A vállalkozó első nagy problémája általánosságban az, hogy kitalálja, mire is vállalkozzon.

Ehhez viszont életbe vágóan fontos, hogy meg tudjuk különböztetni az ötletet, a piaci lehetőséget és az üzleti lehetőséget. 

Az ötlet termék vagy szolgáltatás iránt, létező vagy felkelthető piaci igény kielégítésének a felismerése.

A piaci lehetőség a kigondolt termékre vagy szolgáltatásra ismétlődő fizetőképes kereslet, ami azért valósul meg, mert a vásárló úgy érzi, hogy valamilyen számára fontos szükségletét így kielégítheti.

Az üzleti lehetőség az viszont már az a kategória ami iránt tartós, és ismétlődő fizetőképes vásárlói igény mutatkozhat, ez a nyereséges működés motorja.  

Tehát a legfontosabb tisztázni, hogy az elképzelésünk az csak abból áll e, hogy ezt megtudom valósítani, vagy pedig valós piaci igény van a kigondolt termékre, illetve szolgáltatásra.

A bejegyzés trackback címe:

https://vallalkozas.blog.hu/api/trackback/id/tr61285181

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Barabás Csaba · http://vallalkozok.blog.hu 2008.01.05. 19:46:33

Ha megengedsz egy tippet : hagyd a közgazdaságtanból már jól ismert fogalmazási stilust ha kezdőknek írsz. Bátran írjál hétköznapi nyelven, mintha csak a barátoddal beszélgetnél. Ha szakmai blogot akarsz, akkor más, de vállalkozás indítására hidd el, olyanok kiváncsiak, akiket elriaszt ez a "szigoru" fogalmazási mod (és nem is igazán értik).
Mire gondolok : "ismétlődő fizetőképes kereslet" - "létező vagy felkelthető piaci igény" - "valós piaci igény" .... remélem nem veszed kötekedésnek, jó szándékkal írtam.

L.Péter 2008.01.05. 22:38:35

Köszönöm az észrevételt, egy kezdő „blogernek” minden visszajelzés nagyon hasznos. A stíluson már én is gondolkoztam, hogy az általánosságban vett blogoktol eltérően talán szögletesebb, és lehet, hogy túlságosan szakmai. Remélem a jövőben majd sikerül egy kicsit személyesebb stílust találnom:). Azonban célom egy átfogó képet adni erről a területről, és vannak olyan részei, amin nem szeretnék a tartalom rovására finomítani, ilyennek tartom ezeket az alapvető fogalmakat is. Sajnos vannak olyan részei minden területnek amit érdemes kétszer háromszor átgondolni míg megérti az ember, ezt kár lenne megspórolni. Különösen akkor, ha az alapokról van szó. Mint jelen estben a „piaci igény” ami működő képessé tud tenni bármilyen vállalkozást.
süti beállítások módosítása