Hirdetés

Vállalkozás-blog

„Akár azt hiszed, képes vagy rá, akár azt, hogy nem, igazad lesz!” Henry Ford

Ajánló

Üzletitervek.hu

kommentek

Gondolatok a sikeres vállalkozóról

2008.01.18. 18:55 | L.Péter | 6 komment

Címkék: gondolatok vállalkozó

Ahogy gondolkoztam a sikeres vállalkozáson, arra jutottam, hogy a témát több törésvonal mentén el lehet választani.

Van egyszer maga a személy, jelen esetben a vállalkozó, aki sikeres lehet bizonyos képességei (intelligencia, kreativitás, kitartás, lényeglátó képesség, határozottság, rátermettség…), vagy tanult készségei (vezetési, gazdasági, szakmai ismeretek…) alapján.

És megint más dolog a sikeres vállalkozás, ahol a siker tényezőit jelentősen meghatározza egyrészt a tulajdonos, illetve nagyobb vállalkozásnál az általa választott menedzsment, másrészt még sok más tényező (hozzáférhető erőforrások, hitelképesség, cégstruktúra, vállalati kultúra.. stb.).

A sikeres vállalkozó tulajdonságai közé ilyeneket sorolhatunk: kreativitás, önálló gondolkozás és feladatmegoldás, az új eszmék befogadására való képesség, a tanulásra való hajlam, a kockázatvállalás, a kihívások elfogadása, bizonyos esetekben a szakterületi és piacismeret, energikusság, célok mentén cselekvés … egész biztos, hogy valamit kihagytam!

A következőkben eredményes vállalkozók gondolataiból gyűjtöttem egy csokrot, a sikeres vállalkozásról:

„Szerintem a sikeres vállalkozás titka az, hogy az embernek sokat kell dolgoznia. Nem hiszek abban, hogy kemény munka nélkül boldogulni lehet. Ha valaki azt várja, hogy elkezd vállalkozni, és már holnap sikeres lesz, rosszul hiszi. A másik fontos tényező, hogy állandóan fejlődni és tanulni kell. Soha nem lehetünk elégedettek azzal, amit ma tudunk, mert az holnap már kevés lehet.” Világi Oszkár, Slovnaft vezérigazgatója.

„Az üzleti életben a siker titka, hogy arra koncentráljunk, amihez értünk, és hagyjuk meg konkurenseinknek, amihez ők értenek jobban.” Bojár Gábor, Graphisoft szoftvercég alapító elnöke.

„Sokan kérdezték már tőlem, hogy mit tartok a siker zálogának. Nagyon nehéz erre válaszolni, mert rengeteg dolog jut az ember eszébe. Ilyen például, hogy nem szabad leragadni a napi feladatoknál. Mindig kell egy hosszú távú cél, amire az ember összpontosít. De említhetném – és talán ezt kellett volna az első helyre tennem – az alapvető erkölcsi tisztaságot is. Nem elég, ha valaki tehetséges, tisztességesnek is kell lennie, különben esélye sincs arra, hogy a partnerek elfogadják.” Zwack Péter, elnök Zwack Unicum Rt.

„Sikeres vállalkozás csak ott jöhet létre, ahol a család ebben partner. Elsősorban a feleség kell hogy az legyen.” Borsodi László, Borsodi Műhely Kft.

„Ugyanazt csinálja a sikeres, mint a sikertelen. Elbukik olykor, de fel tud állni. Az a legfontosabb, hogy a mélyponton is ki kell jelölni az elérendő célt és afelé kell tartani folyamatosan.” Rácz Árpád, Eurotex Kft.

„A szerencse helyett inkább a sajátos szemléletmódom juttatott sikerre: a folyamatos tanulási vágy, a fogékonyság az újra és az ismeretlenre. Csodára, szerencsére semmit sem bízok, csak a következetes, kemény munkában hiszek.” Pintér József, Pintér Művek.

„Mi kellett a sikerhez? Piaci rés felismerése. Mások előtt indulás. Üzleti véna.” Harsányi Zsolt, Axiál Kft.

És végül:

„...egy vállalkozónak a siker kötelező, különben miért csinálnánk.” Borsodi László, Borsodi Műhely Kft.

A bejegyzés trackback címe:

https://vallalkozas.blog.hu/api/trackback/id/tr96302535

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Győző (időgazdálkodás) · http://www.idogazdalkodas.com 2008.06.20. 11:21:58

Szerintem a sikert az is nagyban elősegíti, ha jó szokásokat veszünk fel és a rossz szokásainkat megismerve, azokat megpróbáljuk kijavítani.

Tolvajfogó 2008.11.02. 21:00:20

Szia! Lehetek indiszkrét? Tudsz róla, hogy lopják az oldalad szövegét, vagy beleegyeztél, hogy más is használhassa a saját blogján?

Tolvajfogó 2008.11.02. 21:03:33

Üdv!
Tudsz róla, hogy valaki felhasználta a honlapod szövegét forrásmegjelölés nélkül?

L.Péter 2008.11.04. 21:18:36

Szia!

Nem tudok róla. Megtisztelnél, ha raknál ide egy linket.

Sajnos csúnyán hanyagolom mostanában az oldalt (ezúton kérek elnézést minden olvasótól), egyelőre saját induló vállalkozásomban vagyok „alkalmazott”, és így nagyon kevés időm jut másra.

A másik fontos dolog: az oldalon megjelenő korábbi bejegyzések lehet, hogy már nem minden tekintetben felelnek meg a mostani szabályoknak. Tehát tájékozódásra alkalmas lehet, de érdemes kikérni naprakész könyvelő, vagy jogász … stb. szaktanácsát!

Semmilyen felelősséget nem vállal az oldal szerkesztője a tartalom naprakészségéért.

Lackó 2008.11.07. 09:42:16

Szia Péter!

A "tolvajfogó" csak egy hirtelen felindulásomból kreált név, nem használom egyébként.
Bocs, hogy kétszer kommenteztem, de elsőre nem akart elmenni, aztán meg kétszer is megjelent...

Az esetről a blogunkon olvashatsz részleteket:
marketingizek.blog.hu/2008/11/03/vallalkozasmenedzser_hu_kopi_peszt_a_javabol_gazdagodjon_meg_mas_honlapjanak_tartalmabol

A kölök blogja azóta megszűnt, vagy a gazdi, vagy a blog.hu szedte le. Mentést csináltam róla, azt itt tudod megnézni:
www.sikermarketing.hu/vm/franchise_vallalkozo.htm

A karakterekkel nem bajlódtam, de a lényeg asszem látszik.

Ezt az Ákost nem lehet elérni, ill. forintot sem ér, hogy elkezdjek nyomozni utána. Nekünk nagy forgalmat generált a honlapunkon, és a blogunkon is az eset:) Úgyhogy csak hálásak lehetünk neki...

Üdv,

Lackó

Lackó 2008.11.07. 15:29:58

Közben beállítottam a karaktereket is...
süti beállítások módosítása