Hirdetés

Vállalkozás-blog

„Akár azt hiszed, képes vagy rá, akár azt, hogy nem, igazad lesz!” Henry Ford

Ajánló

Üzletitervek.hu

kommentek

Vállalkozás, vajon működik-e?

2007.12.27. 17:42 | L.Péter | Szólj hozzá!

Címkék: gondolatok

Amikor indulsz, számolnod kell a bukással és azzal, hogy tanulva belőle újra kell kezdened, és megint, addig míg be nem indul életed sikeres vállalkozása, vagy vállalkozásai.

Nem lehet elkerülni a hibákat, ha valaki arra vár, hogy a tökéletes vállalkozást hozza létre, és csak módosítgatja az elképzelést valószínű, hogy sosem lesz belőle igazi vállalkozó. Nem lehet vállalkozóvá válni, ha nem indítjuk el a vállalkozást, ha elindítod nagyobb az esélyed a kudarcra, mint a sikerre.  Viszont a kudarc arra való, hogy a vállalkozó tanuljon belőle.  Kevesen vannak, akik úgy tanultak meg biztonságosan biciklizni, hogy előtte nem estek el, egyszer vagy inkább többször.

Az alkalmazott feladata, hogy ne kövessen el hibákat, viszont a vállalkozónál ez egész másképp van, a lényeg az, hogy előnyt kovácsoljon a hibákból.  Ugyanis a vállalkozások egy része járatlan ösvényeken indul el, és itt nagyobb az esélye a hibának. Viszont a kísérletezés lényege ebben rejlik: „vajon működik-e?” 

Persze ez nem azt jelenti, hogy fejjel kell a falnak rohanni!  Törekedni kell arra, hogy a kudarcot elkerülje az ember, és a kockázatot amennyire rajta áll minimalizálni. Azonban a sikertelenségtől való félelem ne tartson vissza, hisz a későbbi sikerednek ezekben az időszakokban megszerzett tapasztalat lehet az alapja. Ezért talán az egyik járható út, ha úgy kezdesz bele dolgokba, hogy mellette megtartod az állásod, és persze ne tedd tönkre az életed meggondolatlan hitellel, vagy bármi esztelen döntéssel.

A bejegyzés trackback címe:

https://vallalkozas.blog.hu/api/trackback/id/tr77276524

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása