Hirdetés

Vállalkozás-blog

„Akár azt hiszed, képes vagy rá, akár azt, hogy nem, igazad lesz!” Henry Ford

Ajánló

Üzletitervek.hu

kommentek

5.4 A Vállalkozói igazolvány

2007.12.18. 06:34 | L.Péter | 1 komment

Címkék: tanulmány egyéni vállalkozás

Az egyéni vállalkozói igazolvány közokiratnak minősül. Egyrészről ez azt jelenti, hogy a vállalkozó nem írhat, javíthat bele az okmányba (mert akkor a közokirat-hamisítás bűncselekményét követi el), másrészről azt, hogy az abban szereplő adatokat az ellenkező bizonyításáig mindenki hitelesnek köteles elfogadni, azokra nézve más igazolás, bizonyítvány az egyéni vállalkozótól nem kérhető. Azt, hogy a vállalkozói igazolvány birtokában lévő személy jogosult végezni az abban feltüntetett tevékenységet (a vállalkozási jogának igazolására) a személyi igazolvány vagy esetlegesen a személyazonosságát igazoló más hatósági okmány (jogosítvány, útlevél) is szükséges.

Az egyéni vállalkozó a gazdasági tevékenységét kizárólag vállalkozói igazolvány birtokában kezdheti meg, és csak abban a tevékenységi körben, amire a vállalkozói igazolványa szól. A vállalkozó csak egy vállalkozói igazolványt kaphat. Viszont jogosult több tevékenységet folytatni, több telephelyet, fióktelepet fenntartani.

· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://vallalkozas.blog.hu/api/trackback/id/tr39265165

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: cuentos cortos para adultos 2018.06.13. 02:29:16

Egy lakás új ruhája 4. - de!sign

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Langren007 2010.01.15. 17:53:30

Tisztelt Péter!

Egyéni vállalkozó vagyok 1997 óta, de telephelyekre portás, éjjeliőr munkakörben szeretnék, munkanélkülieket, illetve másodállású embereket is foglalkoztatni!
Kérdés!
Milyen tevékenységi körrel kellene még kibövitenem a vállalkozói igazolványomat?
Érdekelne a száma, a megnevezése, mert én eddig hiába kerestem, erre még semmit sem találtam!

Nagyon sürgős lenne!
Előre is köszönöm!

Üdvözlettel: Péter
süti beállítások módosítása