Hirdetés

Vállalkozás-blog

„Akár azt hiszed, képes vagy rá, akár azt, hogy nem, igazad lesz!” Henry Ford

Ajánló

Üzletitervek.hu

kommentek

1.2 Vállalkozás fogalma

2007.12.05. 14:03 | L.Péter | Szólj hozzá!

Címkék: tanulmány

A Magyar Tudományos Akadémia értelmező kéziszótára a vállalkozást a következőképpen határozta meg: „ 1. Az a cselekvés, hogy valaki vállalkozik valamire; 2. Az a munka, amelyre valaki vállalkozik; 3. Jövedelmet biztosító termelő vagy szolgáltató gazdasági egység, forma létrehozására, fenntartására irányuló tevékenység.”

Az Európai Unió 2003 elején „Vállalkozás Európában” címmel kibocsátott Zöld Könyve abból a meghatározásból indul ki, hogy: „ A vállalkozás gondolkodásmód, valamint gazdasági tevékenység teremtésének és fejlesztésének folyamata, ötvözve a kockázatvállalást, a kreativitást és/vagy az innovációt józan menedzsmenttel, egy új vagy már működő vállalaton belül”.

Kicsit más fogalmazásban megállapítható, hogy a vállalkozás az egyén olyan motivációja és képessége, amellyel felismer és kihasznál egy lehetőséget új érték vagy gazdasági siker létrehozásához.

A bejegyzés trackback címe:

https://vallalkozas.blog.hu/api/trackback/id/tr90253193

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása