Hirdetés

Vállalkozás-blog

„Akár azt hiszed, képes vagy rá, akár azt, hogy nem, igazad lesz!” Henry Ford

Ajánló

Üzletitervek.hu

kommentek

A vállalkozó

2007.12.17. 16:05 | L.Péter | Szólj hozzá!

Címkék: gondolatok vállalkozó

Minden sikeres vállalkozásnak megvannak azok a biztos alapjai, amik a prosperálást meghatározzák. Az egyik maga a személy, a vállalkozó.

Meghatározó ismertetője, hogy rendelkezik-e azokkal a készségekkel, képességekkel, amik alkalmassá teszik egy (vagy több) vállalkozás létrehozására.Ugyanis a vállalkozó nem veti alá magát semmiféle kiválasztási procedúrának (mint az alkalmazottak esetében, amikor a jelentkezőket a személyzetis tesztekkel és keresztkérdésekkel vagy más módszerekkel megrostálja). Saját magának kell megvizsgálnia, hogy alkalmas-e saját üzleti tevékenység beindítására. Ez bizony nagy felelősséget ró az önismeretre.

A vállalkozásba kezdő személyek közül nem mindenki rendelkezik a sikerhez szükséges adottságokkal, illetve sokan dolgoznak mások alkalmazásában, pedig rendelkeznek azokkal a képességekkel amivel kiváló vállalkozók lehetnének.

Tehát érdemes alaposan mérlegelni a saját szándékot, és a saját képességet. Természetesen külső információt szolgáltathat a barátok, munkatársak, család véleménye. (Azonban ha elfogult véleményre számíthatok, akkor nem érdemes erőltetni.)

A teljesség igénye nélkül egy-két kérdés, amit érdemes lehet átgondolni:

Akarok-e valóban vállalkozni?
Milyen más lehetőségeim vannak?
Vállalom-e a szinte bizonyos kockázatot és bizonytalanságot?
Mit szeretnék elérni, mit várok a vállalkozástól?
Elég elkötelezett vagyok-e hogy az üzleti elképzelést megvalósítsam?
Megvannak-e a vállalkozás működtetéséhez szükséges vezetői készségek, ismeretek?
Megfelelő-e az önbizalmam, hogyan viselem a kritikát?
Megfelelő-e a testi egészségi állapotom?
Kommunikációs készségek, problémák kezelése, idővel való gazdálkodás… ?

A bejegyzés trackback címe:

https://vallalkozas.blog.hu/api/trackback/id/tr13267050

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.