Hirdetés

Vállalkozás-blog

„Akár azt hiszed, képes vagy rá, akár azt, hogy nem, igazad lesz!” Henry Ford

Ajánló

Üzletitervek.hu

kommentek

2.3 Vállalkozói társadalom

2007.12.10. 23:03 | L.Péter | Szólj hozzá!

Címkék: tanulmány

A kilencvenes évek végére létrejött a vállalkozói társadalom a vadkapitalizmus konszolidálódásával. Dinamikus egyensúlyba került a vállalkozási kedv és kényszer eredményeként létrejött vállalkozások száma.


A regisztrált vállalkozások száma 1995-ben meghaladta az egymilliót. 2000-ben a vállalkozások 58 százaléka volt egyéni, 42 százaléka társas vállalkozás, ezen belül a legelterjedtebb jogi forma a betéti társaság és a kft. A tőke egyre inkább koncentrálódik a nagyobb cégeknek a kezében, a vállalkozások számának növekedési üteme lelassul. A mikro-, kis- és középvállalkozások közel 70 százaléka családi vállalkozás.

 

 A hitelképessé váló kis- és középvállalkozások a külső forrásokat kihasználva életképesebbnek bizonyulnak. Az új vállalkozások részben az életképtelenek helyébe lépnek, részben összeolvadással jönnek létre. Az Európai Uniós csatlakozással kínálkozó lehetőségek, források megszerzése is segít az erre felkészült vállalkozásokon.

 A vállalkozások alapításával, indításával kapcsolatosan a jövőre vonatkozóan a legnagyobb kérdés, hogy az általános szolgáltatás és termékhiány megszűntével a vállalkozók hol találják meg azokat a piaci réseket, ahol indulhatnak, bővíthetnek.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://vallalkozas.blog.hu/api/trackback/id/tr51259834

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása