Hirdetés

Vállalkozás-blog

„Akár azt hiszed, képes vagy rá, akár azt, hogy nem, igazad lesz!” Henry Ford

Ajánló

Üzletitervek.hu

kommentek

1. vallalkozas.blog

2007.12.03. 18:50 | L.Péter | Szólj hozzá!

Címkék: tanulmány

A vallalkozas.blog írásánál törekedni fogok arra, hogy azokat a törvényi előírásokat dolgozzam fel, amik a vállalkozás megalapítását közvetlenül szabályozzák, illetve egy pár gondolat erejéig az ezzel kapcsolatos várható változásokat. Ezen felül olyan témákat, amik ennek a tárgykörnek (reményeim szerint) a jobb megértését szolgálják.
Célom, hogy ez a blog, tartalmazza csokorba szedve azokat a feltételeket, ismereteket, amelyek segítségével könnyebben el lehet igazodni a vállalkozás alapítására vonatkozó szabályozáson.

Magyarországon a vállalkozás alapítását az Alkotmány alapvető jogként határozza meg: „ A Magyar Köztársaság elismeri és támogatja a vállalkozás jogát és a gazdasági verseny szabadságát”. Az ezt követő törvények az egyéni vállalkozásról szóló 1990. évi V. törvény, vagy a gazdasági társaságokról szóló 2006. évi IV. törvény, illetve a cégnyilvánosságról, a bírósági cégeljárásról és a végelszámolásról szóló 2006. évi V. törvény határozzák meg, hogy mi a vállalkozás alapításának menete, milyen szervezeti jogi forma közül választhat az alapító, és melyik milyen következményekkel, felelősséggel jár. Az Európai Unióhoz való csatlakozásunkat követően ezek a jogszabályok, és a tervbe vett változtatások már tükrözik azt az elképzelést, hogy az Unióban a vállalkozásalapítást minél gördülékenyebbé kell tenni.

A bejegyzés trackback címe:

https://vallalkozas.blog.hu/api/trackback/id/tr10251140

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása