Hirdetés

Vállalkozás-blog

„Akár azt hiszed, képes vagy rá, akár azt, hogy nem, igazad lesz!” Henry Ford

Ajánló

Üzletitervek.hu

kommentek

Külső tanácsadók a vállalkozás indulásakor

2008.01.15. 16:29 | L.Péter | 6 komment

Címkék: aktuális vállalkozó alanyok

A vállalkozás indulásakor különösen, de később is két alapvető partnerre szüksége van a vállalkozónak: jogászra és könyvelőre.

Jogász

A jogász, az ügyvéd segít kiválasztani a vállalkozás jellegének leginkább megfelelő jogi formát, elkészíti a szükséges iratokat (pl. társasági alapító okirat, társasági szerződés). Nélkülözhetetlen az ügyvédi ellenjegyzéshez cégalapításnál, cégvásárlásnál vagy eladásnál. Ezen felül nagy segítség a jogász szakértelme a cégbírósági bejegyzéseknél, tulajdonszerzési és munkajogi szerződések elkészítésénél, vagy akár az alapvető kereskedelmi szerződéseknél.

Könyvelők, adótanácsadók

A vállalkozások kezdeti időszakában nélkülözhetetlen segítséget nyújtanak. Kialakítják a vállalkozás számviteli rendjét, szabályzatát. Felülvizsgálják az indulási költségeket, előkészítik és elemzik a pénzforgalmat, visszaigénylik az adókat, az adókedvezményeket lehetőség szerint kihasználják. A vállalkozókat segítenek felkészíteni az alapvető számviteli szabályok alkalmazására, a gazdálkodás főbb szabályaira, a banki kapcsolatokra. Általánosságban a vállalkozás alakulásának az időszakaszában külső megbízottként dolgoznak, később ha a fejlődés olyan mértéket elér, ami indokolttá teszi és persze finanszírozhatóvá, akkor először a gazdasági vezetői funkciót alakítják ki, később számviteli alkalmazottat foglalkoztatnak.


Amennyiben ismersz olyan irodát, vagy személyt (jogász, könyvelő, szakember…), akiktől szakszerű tanácsokat, segítséget, illetve talán további kapcsolatokat remélhetnek a vállalkozni szándékozók, vagy ha van olyan, akivel te magad nagyon elégedett voltál, akkor kérlek, ajánld (a város megjelölésével) ezen az oldalon.

A bejegyzés trackback címe:

https://vallalkozas.blog.hu/api/trackback/id/tr94298531

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KarrierExpressz · http://karrierexpressz.blog.extra.hu/ 2008.01.15. 22:46:47

Egyetlen problémám van ezzel a megközelítéssel amit itt a blogon olvashatunk:

Mégpedig megannyi valóban remek infó, mondhatnám tudásbázis.

Gratulálok hozzá!

Viszont a megközelítéssel van gondom, mert a közhiedelemmel ellentétben nem a vállalkozó nem attól vállalkozó hogy cége van, meg papírja róla.
Hanem attól, hogy egy stratégia mentén képes céljait elérni, és erőforrásait optimális a sikere céljában felhasználni.

Egyébként könyvjelzők közé való!

Sok sikert!

Taubert István
Karrier Tanácsadó

Komáromi Miklós (milliomoselme) · http://milliomoselme.com/blog.php 2008.01.16. 17:58:57

Szia Péter!

Nagyon tetszik a blogod, tényleg informatív.
Egyetértek Istvánnal. A papír nem más mint egy engedély. A vállalkozás sikere már a fejben dől el. Természetesen az adminisztratív teendők szükségesek, viszont az, hogy hogyan építs fel egy komoly nagyvállalkozást modern eszközökkel, abban tudok segíteni. Akár információval is!

milliomoselme.com/blog.php

KarrierExpressz · http://karrierexpressz.blog.extra.hu/ 2008.01.17. 18:43:51

Miklós,

„A vállalkozás sikere már a fejben dől el.”


Ennél azért természetesen többről szól, tanulsz és lesel a konkurenciától, de egész más területekről is lopsz ötleteket… ha már van valamilyen céged.
Viszont amennyiben még csak azt tudod saját lábadra akarsz állni, és a tudásodon, tapasztalatodon kívül másod nincs, esetleg még befektethető tőkéd sincs akkor jön a tanulás az út keresés…

Üdv: István

L.Péter 2008.01.18. 13:11:57

Kedves István!

Sokféle megközelítése lehet, hogy kit tekintünk vállalkozónak (jogi, gazdasági, egyfajta hétköznapi értelmezés…stb.), ezért teljesen egyet tudok érteni veled, hogy azt a személyt, aki kockázatot vállalva nyereségszerzésre törekszik, függetlenül minden tevékenységét alátámasztó, vagy hitelesítő „papírtól” már vállalkozónak tekinthetünk. Alapítási szabályokról viszont csak úgy tudunk beszélni, ha jogi értelemben vett vállalkozást (vállalkozót), vesszük alapul, ezért van az, hogy a blog jelentős része ezt a szemléletet tükrözi. De a témát szeretném minél több szemszögből körbejárni, így lehetőségeimhez mérten sok szemlélettel fognak az idelátogatók találkozni. :)

Péter

KarrierExpressz · http://karrierexpressz.blog.extra.hu/ 2008.01.20. 14:15:34

Péter,

Tetszik és biztató a nyitottságod, amit minden olvasód figyelmébe ajánlok!

Pont ez a bejegyzés az, amit minden partneremnek ajánlani fogok!
Miért?
Mert aki odajut, hogy valamilyen vállalkozási formát válasszon, ezek a területek azok amit nem szabad saját megítélésre bízni, ezt nem jó „sk” csinálni.
Viszont nagyon sok más területet, nem árt, sőt célszerű főleg kezdetben, kézben tartani.

Sok sikert!

Üdv: István

Siker2011 2011.02.24. 22:07:38

@KarrierExpressz: Tanuláshoz és útkereséshez egy kis segítség: www.milliomos.hu
süti beállítások módosítása