Hirdetés

Vállalkozás-blog

„Akár azt hiszed, képes vagy rá, akár azt, hogy nem, igazad lesz!” Henry Ford

Ajánló

Üzletitervek.hu

kommentek

Vállalkozási ötletek forrásai

2008.01.07. 10:30 | L.Péter | 6 komment

Címkék: ötlet

Vannak, akik azért nem indítanak önálló vállalkozást, mert nem tudják, mi legyen az a termék vagy szolgáltatás amit értékesíteni tudnának. Úgy gondolják, hogy valami forradalmian új, és abszolút eredeti ötlettel kell belépni a piacra, azonban ez így téves elképzelés. Ugyanis az új ötlet nem mindig előny (persze ennek a fordítottja is igaz lehet), tehát nem szabad a vállalkozástól visszariadni mert nincs eredeti ötlet, megfelelő koncepcióval egy elnyűtt ötlet is sikeres lehet.

Oké, de honnan merítsünk megvalósítható elképzelést?

Úgy gondolom egyes esetekben teljesen váratlanul jön a nagy megvilágosodás, azonban valószínűleg ez a ritkább. Általában aki vállalkozóvá lesz az már előtte töri a fejét, hogy vajon mivel lehetne elindulni?

Tehát nézz körül, honnan meríthetsz ihletet az ötletgyűjtéshez! Lássunk néhány példát!

Kereskedők, eladók: jól ismerik a piaci igényeket, ezért lehetnek javaslataik egészen új termékekre, szolgáltatásokra. . Ezen kívül tudják mit keresnek az emberek, mivel elégedettek illetve elégedetlenek… Egyúttal segítséget is kaphatsz tőlük, hogy hogyan jelenj meg termékeddel vagy szolgáltatásoddal.

Fogyasztók ötletei: ha valaki erre fogékony, akkor kihallja a társadalmi érintkezések során, hogy kollégáknak, szomszédoknak, barátoknak… milyen igényeik vannak, miről panaszkodnak, mik a véleményeik, javaslataik, esetleg elrejtett ötleteik, illetve ötlet forrása lehet az, ha szervezetten lehetőséget biztosítasz véleményük kifejtésére (pl. kérdőíves megkérdezés).

Külföldi minták, tapasztalatok: nem egy estben lehet olyat hallani, amikor valaki a külföldön működő piacképes ötletet kis hazánkban is sikerrel megvalósította, (és persze van, aki belebukott: lásd. ilferro autóreklám.) Ötletet így lehet gyűjteni külföldi utazásból, folyóiratokból, külföldi szaklapokból, internetről…

Jelenlegi munkahelyről: nagyon gyakori ötletforrás, ugyanis a mindennapi „robot” által megszerzett tudás, szakmai tapasztalat, az adott terület komoly ismerete könnyű táptalaj egy sikeres vállalkozás létrehozásához.

Sikeres vállalkozások példájából: teljesen evidens, hogy ami már működik azt megpróbáljuk leutánozni; vagy azért mert azt gondoljuk hogy legalább így, vagy még jobban meg tudjuk valósítani, vagy azért mert a piacra lépésnek nem magasak a korlátai. Illetve vannak olyan vállalkozások, amelyek kifejezetten ösztönöznek arra, hogy más is megpróbálja; ilyenek a franchise (pl. McDonalds, Drogerie Markt stb.) és az MLM (pl. Zepter, Amway stb.) hálózatok is.

Internet, mint ötletforrás: az információs technológia korszakában élünk, így teljesen kézenfekvő ezt is felhasználni az ötletgyűjtéshez. Ugyanis különböző keresőprogramokkal minden megtalálható. Érdemes lehet például megnézni különböző kiadók honlapját, hogy milyen témakörök érdeklik leginkább az embereket (toplisták, bestsellerek), illetve milyen termékek a legkeresettebbek, mit vásárolnak az emberek.

Vállalkozást élénkítő programok: itt a vállalkozás indításához lehet kapni öltetet, ihletet, illetve szerencsés esetben sikeres pályázat esetén állami támogatást. Pl.: beszállítók támogatása, vagy turizmus fejlesztés… stb.

Ha még eszedbe jut valamilyen csatorna ahonnan ötletet lehet meríteni, bátran oszd meg velünk!

A bejegyzés trackback címe:

https://vallalkozas.blog.hu/api/trackback/id/tr83287625

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Balogh Béla 2008.01.12. 18:19:49

Az elképzelés már megszületett egy ideje,viszont mindíg túllépek rajta,mert egy vagyonba kerülne,nekem meg egy vasam sincs.
Viszont újra és újra felszínre tör,mert első,egyetlen és hatalmas haszonnal kecsegtető,keresett vállalkozás lenne,és ez nem csak az én véleményem.
Sajnos mindenki azt mondja,ennyi pénz nincs.
Hát keresem azt az embert,akinek annyi pénze van,hogy nem tud vele mit kezdeni!

Segíthetnénk egymáson...

Szabó Anna 2008.02.09. 09:50:24

Nagyon sajnálatos és szomorú tény,hogy az ÁLLAM nem támogatja a vállalkozások elindítását.Értem ezalatt azt,hogy egy induló vállalkozáshoz tőkére van szükség,ez sajnos nem minden embernek adatik meg.....Sajnos nem ismerek olyan állami támogatást amivel az ember elindulna,később mikor már az üzlet vagy vállalkozás pozitív irányban,plussz irányban termel,utánna lehetőség lenne ezt az összeget viszatéríteni az állam felé.

Boxi_911 2009.03.26. 10:48:11

Sajnos a '90-es évek elején nagyon sokan kihasználták az állami kölcsönöket, és volt aki 30-40-50 millióval a zsebben lelépett külföldre... Ezek után én is meggondolnám, hogy kinek és h mennyit adok...

Nekem is van egy tervem, csak én sajnos félek a kudarctól, főleg most hogy recesszió van...:S:S

gemislanders 2009.05.01. 14:49:36

Sziasztok!
Aki szeretne vállakozni, de nincs elég kezdő tőkéje az álmához, annak kezdetnek ajánlom figyelmébe ezt a linket: www.mrzsoltimre.gemsziget.net
www.mrzsoltimre.gemlifestyle.com
itt egy minimális bekeftetéssel az internet adta korlátlan lehetőséggel, kötetlen munkával kereshetsz EUR-os fizetést.
Sem vállalkozó igazolvány, sem cégalapítás nem szükséges.
Sokat tanulhatsz közben a marketingről és olyan ismeretségeket tudsz kötni, melyek az álmaid vállalkozásának megvalósításához hasznosak.
Egy kattintást mindenképpen megér!

Caluroso 2009.10.23. 15:27:06

Sziasztok!
Én egy Írországban élő magyar vagyok. Ha saját üzlet elindítására vágysz akkor a világon, de legalább is Európában ez az egyik legjobb hely a megvalósításra. Az ír kormány hihetetlen módon támogatja a vállalkozókat. Anyagi formában és minden másban.
Én már régóta tervezem, hogy elkezdek egy itteni vállalkozást, de még nem találtam meg a "bomba" ötletet.
Szóval ha van egy nagy ötleted, csak valamiért nem sikerül megvalósítanod, örömmel társulnék veled. (Természetesen ha én is látok benne fantáziát).
Viktor M.

2012.03.27. 12:06:27

Tudok egy honlapot, amelyen akár több száz, vagy több ezer dollárt is lehet keresni! Minden általad beléptetett tag után 25, illetve 50 dollárt kapsz, valamint minden hónapban rendszeresen a tagok után, illetve vezetői jutalékot. Mindezt a belépési csomagtól függően. Hamar elérhető az 1000 dolláros szint! Ragadd meg a szerencséd regisztrálj és keress még a mai napon a mellékelt honlapon. Mellékesen a honlap egyéb szolgáltatásait is hasznosíthatod!
FM0204.iwowwe.com
süti beállítások módosítása