Hirdetés

Vállalkozás-blog

„Akár azt hiszed, képes vagy rá, akár azt, hogy nem, igazad lesz!” Henry Ford

Ajánló

Üzletitervek.hu

kommentek

Aktuális 2008

2008.01.01. 16:34 | L.Péter | Szólj hozzá!

Címkék: aktuális

Mindenek előtt sikerekben és eredményekben gazdag Új Esztendőt kívánok minden kedves látogatónak, és olvasónak! Gondolkoztam, hogy milyen bejegyzéssel kezdjem az új évet, és talán egy 2008-as aktualitás lenne a legalkalmasabb.

Tehát egy 2008-as változás, hogy a mai naptól a gazdasági szervezeteknek és a magánszemélyeknek csak a TEÁOR'08 (Tevékenységek Egységes Ágazati Osztályozási Rendszere), illetve a szakmakód'08 alapján van lehetőségük az általuk folytatott, (vagy folytatni kívánt) tevékenységet bejegyeztetni.

Az új besorolás részletesebben határozza meg a nyilvántartásban szereplő vállalkozások tevékenységét.
A már működő cégeknek, és egyéni vállalkozóknak 2008. június 30.-ig kell az új besorolás szerinti változásukat bejelenteni a cégbíróságon, de csak abban az estben, ha ezt az adóhatóság nem tudta úgynevezett fordítókulcs használatával automatikusan megtenni.

Az új rendszer bevezetését egy EU rendelet alapján kötelező a tagállamoknak realizálni, ennek célja az Európai Unión belüli egységes osztályozás bevezetése, ezenkívül a világban végbement technikai fejlődés is indokolja az új besorolást.

Tevékenységek Egységes Ágazati Osztályozási Rendszere (TEÁOR '08)

Szakmakód jegyzék 2008 (PDF formátumban):
Struktúra
Fordítókulcs

A bejegyzés trackback címe:

https://vallalkozas.blog.hu/api/trackback/id/tr45281044

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása